Wiarda

Wiarda is gepland in één van de drie landschapstypen die De Zuidlanden tot zo’n prachtig gebied maken. De openheid van het landschap met zijn vergezichten, waterpartijen en rietstroken typeren dit gebied.

Wiarda is een klein en compact buurtschap van circa 300 woningen in een waterrijk gebied en ligt in het noordoosten van dit open landschap. 

Waterrijk Wiarda

De plannen voor Wiarda zijn inmiddels van het papier getild: de eerste fase is bouwrijp gemaakt en de eerste woningen worden gebouwd.

Dit na Techum en Jabikswoude derde buurtschap in De Zuidlanden vindt u ten zuidoosten van het dorp Goutum. Wiarda heeft de Hounsdyk, een traditioneel dijkje dat vroeger van Goutum naar Wergea liep, als natuurlijke westgrens. Aan de oostzijde wordt Wiarda voor een deel afgeschermd van de Drachtsterweg door een geluidwerende en lichtglooiende groene geluidswal. De openheid van het landschap met zijn vergezichten, waterpartijen en rietstroken typeren dit unieke gebied.
 
Eigen website 
Buurtschap Wiarda heeft een eigen website:www.waterrijkwiarda.nl en een eigen facebookpaginawww.facebook.com/WaterrijkWiarda.
Kijk hier voor het laatste nieuws over Wiarda.